Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

Ζητάς συγνώμη? Είσαι Τραπεζίτης ή προβατονενημερωτής? Ε μην το διαβάσεις!

ΘΥΜΑΜΕ σαν σήμερα όπου στην κορύφωση της κρίσης στην Αμερική (και όχι στον υπόλοιπο κόσμο) Αμερικανοί τραπεζίτες και CEO κολοσών περίλυποι ζητούσαν συγγνώμη για τις επιλογές τους που οδήγησαν σε λουκέτο τις εταιρείες που διοικούσαν.

Σε ερώτηση, μάλιστα, ως προς την ετήσια αμοιβή τους, κάποιος από τους κυρίους στο πάνελ δήλωσε ότι αυτή είχε φτάσει το 2 εκατομμύρια $/month χωρίς να συμπεριλάβει τα bonus και τις παροχές σε είδος που λαμβάνει από την εταιρεία που εργαζόταν!!!


Σε απλά Ελληνικά ο μπαγλαμαδάκος έπαιρνε κοντά 2 millionα (μιλιόνια) για να σκοτώσει την αγελάδα που τον τάιζε.


Καθόλου άσχημα! (Ελληνικά)

No bad! (Αγγλικά)

の悪い! (Ιαπωνικά)

(Αραβικά) ليس سيئا

pas de mauvaises (Γαλλικά)

不壞 (Κινέζικα)
Στο τέλος της συζήτησης ο Μπαγλαμαδάκος ζήτησε συγγνώμη ναι ναι ΜΗ πρόβατοαναγνώστες μου ζήτησε συγνώμη ! Και τότε όλα τα πρόβατα, κότες (το ίδιο είναι) στην Αμερική αναφώνησαν: ΟΥΟΥΟΥ ΑΑΑΑΑΑ ΟΥΟΥΟΥ!

Και ερχόμαστε στο Mpananistan (Ελλάδα)....

Εδώ στο Ελλάντα ακόμα συγνώμη δεν ακούσαμε από Τραπεζίτες άρα:
ή κρίση εδώ ήρθε και έφυγε χωρίς να την ακούσουμε
ή ακόμα η κρίση εδώ δεν ήρθε
ή ήρθε αλλά μας καθυστερούν το συγνώμη.
Σε κάθε περίπτωση όταν στη σημερινή εποχή ακούς συγνώμη, τότε σίγουρα σε περάσαν για πρόβατο ή είσαι σε ακροατήριο τίγκα στα πρόβατα.Ετοιμαστείτε για πολλές συγνώμες....

Συγνώμη η ΑΜΚ δεν φτούρισε πάμε για ν-ιοστό γύρο (ΕΤΕ, ΤΤ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΣΠΤ κ.λ.π)
Συγνώμη δεν το καταλάβαμε εμείς οι προβατοενημερωτές
Συγνώμη δεν πιστεύαμε ότι όλα ήταν τόσο χάλια
Συγνώμη.................
Συγνώμη.................
Συγνώμη.................
Συγνώμη.................
Συγνώμη.................
Συγνώμη.................


Η συγγνώμη πρέπει να αφανιστεί για να μην την χρησιμοποιήσουν οι Τραπεζίτες, οι πολιτικοί και οι προβατοενημερωτές τύπου γκάπα γκούπα και είμαι οριζόντιος -και όχι κάθετος όπως θα περιμέναν όσα προβατάκια με διαβάζουν - σ’ αυτό. Και πρέπει να εξαφανιστεί από όλα τα λεξικά όχι μόνο γιατί δεν προσφέρει τίποτα θετικό αλλά και γιατί ευθύνεται για πολύ σοβαρά προβλήματα. Η δυνατότητα της συγγνώμης τους καθιστά μάλλον πιο ανόητους, σίγουρα πιο ανεύθυνους και με βεβαιότητα πιο ανυπόληπτους.
Η συγγνώμη, βέβαια, από μόνη της δεν το κάνει αυτό αλλά η δυνατότητά τους να την χρησιμοποιούν το κάνει και το παρακάνει. «Θα την κάνω την επενδυτική μακακία στην Ανατολική Ευρώπη ή Τουρκία ή Αρμενία» ή "θα πάρω την πολιτική ευθύνη για τη μη παραγωγή πολιτικού έργου" ή "θα γράφω καλά λόγια για τις Τράπεζες αφού με πληρώνουν γι αυτό όπως παλιότερα έγραφα για την περιφέρεια" σκέφτεται ο Τραπεζίτης, ο πολιτικός και ο δημοσιογραφίσκος τύπου γκάπα γκούπα αντίστοιχα «και μετά ζητάω μια συγγνώμη και όλα μερέντα και σάμαλι». Ούτε προβληματισμός ούτε και ευθύνη. Αν, όμως, δεν υπήρχε; Τότε όλα θα ήταν απερίγραπτα καλύτερα.
Ο καθένας μπαγλαμαδάκος δημοσιογραφίσκος, πολιτικός ή Τραπεζίτης θα ήταν αναγκασμένος να σκέφτεται περισσότερο, πιο λογικά και πιο σφαιρικά, πριν από οποιαδήποτε ενέργεια. Κάτι τέτοιο θα τόνωνε την ανθρώπινη ευφυΐα, θα καθιστούσε πιο προσεκτικό και σοφό το ανθρώπινο είδος. Θα αποκτούσαμε έτσι καλύτερους και πιο ακίνδυνους τραπεζίτες, προβατοενημερωτές, πολιτικούς, θα είχαμε καλύτερες σχέσεις, θα περιορίζαν τα λάθη και τις επιβαρύνσεις απέναντι στους άλλους (δηλαδή σε εμάς) αλλά και στον εαυτό τους.
Χωρίς τη συγγνώμη θα μπορούσαμε να ζήσουμε και άρα δε θα μας έλειπε. Εκείνο που λείπει παγκοσμίως και μάλλον θα συνεχίσει να λείπει είναι η πραγματική προσπάθεια διόρθωσης καταστάσεων που προκλήθηκαν εξαιτίας άγνοιας, αμέλειας ή, ακόμα χειρότερα, σκοπιμότητας.
Αυτό μας λείπει!